14 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 maart 2023
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 maart 2023

Jools Jatta Janssens: “Ik ben soms ook nog een pubermeisje”

Jools Jatta Janssens: “Ik ben soms ook nog een pubermeisje”

Foto: VTM

Ze lijkt niet altijd op haar personage

Wie op televisie komt, weet dat hij of zij op veel reactie zal kunnen rekenen. Heel vaak zijn dat positieve reacties, maar negatieve reacties zijn ook nooit ver weg. Jools Jatta Janssens, Jamila in ‘Familie’ had in het begin veel schrik voor racistische opmerkingen.

“Maar uiteindelijk valt het allemaal goed mee. Ik word wel aangesproken op mijn rol, maar altijd positief. Mensen zijn blij dat er meer kleur in ‘Familie’ is gekomen”, glimlacht Jools in Dag Allemaal.

Jools en haar personage Jamila lijken niet heel erg op elkaar. Jamila is heel extravert, terwijl Jools toch eerder introvert is.

“Maar ik ben ook wel een pubermeisje dat soms een grote mond durft op te zetten tegen haar mama. Wiet smoren, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik drink weleens, maar ik overdrijf nooit. Ik ga ook niet uit of zo. Ik blijf liever thuis.”

De vader van Jools is afkomstig uit Gambia, een land dat grotendeels islamitisch is. Maar de actrice is niet islamitisch opgevoed. “M’n mama is atheïst en ik ben nog zoekende. Ik eet wel geen varkensvlees, en ik heb ook al meegedaan aan de ramadan. Eigenlijk ben ik dus wel een beetje moslim, maar ik vind het moeilijk.”

Showbizznieuws 24/7