8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Tom Waes: “Ik maak me daar geen illusies over”

Tom Waes: “Ik maak me daar geen illusies over”

Foto: VRT

Hij heeft liever niet

Dankzij Tom Waes en zijn team leren we op zondagavond iets bij over de geschiedenis van Vlaanderen in ‘Het Verhaal Van Vlaanderen’. Hoe ging het er duizenden jaren aan toe in ons land en hoe zag ons land er toen uit, je komt het allemaal te weten in het programma.

De kans is groot dat Tom Waes zelf ooit tot de geschiedenisboeken zal behoren. Iedereen kent Tom Waes, iedereen zal zich Tom Waes blijven herinneren. Al zou hij zelf liever hebben van niet.

“Laatst hoorde ik een 25-jarige vrouw vragen: ‘Wie is dat, David Bowie?’ Pardon?! Als ze hem al vergeten, hoe zou Tom Waes dan de tand des tijds doorstaan? En als ik ooit toch een voetnoot mag sieren, dan is het – daar maak ik me geen illusies over – wegens ‘Dos Cervezas’. Dat is toch nog iets anders dan ‘Heroes’ of “Ziggy Stardust’, hé”, lacht hij in Humo.

Dat Tom zo’n programma maakt, moet wel betekenen dat hij zelf erg geïnteresseerd is in geschiedenis. Hij haalde altijd goede punten en zijn mama is zelf licentiaat Frans en geschiedenis.

“Maar ook mijn grootvader kon bevlogen vertellen. Zijn vader was gestorven in de Eerste Wereldoorlog en zelf had hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen gezeten in een Duits krijgsgevangenkamp.”

Showbizznieuws 24/7