Wendy Van Wanten: “Dat heeft mij voorgoed getekend”

Wendy Van WantenFoto: DPG MediaWendy Van Wanten

Wendy Van Wanten was amper negentien toen haar mama kwam te overlijden. De vrouw had een aneurysma gekregen en is daar eerst tot drie keer toe aan geopereerd. Tijdens de derde operatie is ze eraan gestorven.

“Haar strijd heeft alles samen 3 maanden geduurd. Ik had maar net mijn rijbewijs. Dat moment waarop ik van Oostende naar Brugge reed achter een ambulance met loeiende sirenes ben ik, ook al was ik maar negentien, nooit vergeten”, blikt Wendy terug in Het Laatste Nieuws.

De zangeres was op dat moment pas als model begonnen en voor ze stierf heeft ze gelukkig nog haar eerste foto’s in Libelle kunnen tonen aan haar.

“Het ene moment was mijn moeder nog de spil geweest van een warm nest, het volgende was ze weg en dat heeft mij voorgoed getekend. Ik dacht: ik kan twee dingen doen. Ofwel laat ik me gaan, ofwel maak ik iets van mijn leven en zorg ik dat ze trots op me is. Ik heb het laatste gekozen. Maar is mijn leven een sprookje geweest? Nee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.