6 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 maart 2023
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 maart 2023

Niels Destadsbader: “Het is een moeilijke periode geweest voor ons”

Foto: Maarten Geukens

“Het is een heel moeilijke periode geweest, niet alleen door corona. Al jaren is er amper iets op tv waar Vlaamse artiesten hun ding kunnen doen. en nu kunnen wij hen en het publiek een heel mooi programma geven”, klinkt Niels enthousiast in Dag Allemaal.

VRT heeft laten weten dat ze met de komst van de nieuwe grote baas VRT weer populairder en volkser willen maken. En daar zou Zomerhit wel eens het begin van kunnen zijn.

“Vooral de jongste twee jaar hebben we gemerkt wat muziek doet met ons. Het verbindt mensen, jong en oud, links, rechts, van alle standen. Dat is de opdracht van de publieke omroep. Wij brengen livemuziek naar de mensen en iedereen kan daar bij zijn”, legt Siska uit.

Maar Niels Destadsbader wil graag nog iets verduidelijken en enkele misvattingen de wereld uithelpen. “Het is niet zo dat VRT binnenkort alleen nog maar dat soort programma’s gaat maken. Er komt een nieuwe reeks ‘Durf Te Vragen’ met Siska, en het beste journaal zit volgens mij nog altijd bij VRT. Bovendien zijn er nog duizend informatieprogramma’s. Alleen hebben ze gemerkt dat mensen VRT niet meer linken aan plezier.”

Showbizznieuws 24/7