11 °C Antwerpen, BE
donderdag 22 februari 2024
11 °C Antwerpen, BE
donderdag 22 februari 2024

Mathias Vergels: “Dat is een aanslag op mijn stem”

Foto: VRT

Met de zomer in het land is het weer volop tijd om te genieten van de kleine dingen in het leven. Voor de één een concert, voor de ander een gezellig dagje weg met de familie, of voor de ander gewoon een lekkere cocktail.

Wie minder fan is van cocktails, is acteur en zanger Mathias Vergels. “Die zoete drankjes vol tierlantijntjes en een parasolletje, daar doe je mij echt geen plezier mee. Op onze rider voor optredens vragen we doorgaans een streekbiertje”, geeft Vergels toe in Dag Allemaal.

Maar teveel alcohol drinken voor een optreden, daar doet Vergels niet aan mij. En dat vooral dankzij een waarschuwing van collega-zanger Niels Destadsbader.

“Alcohol is een enorme aanslag op de kwaliteit van je stem. Niels Destadsbader heeft mij daar een paar jaar geleden op gewezen. Hij zei: ‘Optreden is topsport en zo moet je er ook mee omgaan. Vollen bak gas geven en je stem trainen, zonder uitschuivers.’”

Het is dan ook al eventjes geleden dat de acteur nog een druppel alcohol heeft aangeraakt. En dat wil hij nog zeker zo houden tot na de festivalzomer. “Pas in september, na onze tournee, ga ik nog eens ne goeie drinken. En meer dan één, waarschijnlijk. Daar kijk ik nu al naar uit.”

Showbizznieuws 24/7