17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024
17 °C Antwerpen, BE
woensdag 19 juni 2024

Miguel Wiels: “Gij, aan zoiets meedoen?”

Miguel Wiels: “Gij, aan zoiets meedoen?”

Foto: VIER

Ze was erg verrast

Verbazing alom bij televisiekijkend Vlaanderen toen niet Wesley Sonck maar wel Miguel Wiels vanonder het pak van Champignon kwam gekropen in ‘The Masked Singer’. Hij hield Vlaanderen wekenlang in de ban met zijn schattigheid en leuke liedjes.

Maar voor Miguel is het niet altijd even makkelijk geweest. Terwijl hij vrolijk op het podium stond te springen, overleed zijn vader. Het ene moment was Miguel de vrolijke Champignon en enkele uren later moest hij een begrafenis regelen.

“In de week dat je vader begraven wordt, vrolijk op een podium staan huppelen in dat pak, dat viel me zwaar. Ik had net een begrafenis geregeld en moest naar de opnamen vertrekken, en ik kon  daar niks over zeggen aan mijn dichte familie, ook niet aan mijn moeder…dat was moeilijk”, zucht Miguel in Dag Allemaal.

Alleen zijn vrouw Free Souffriau en beste vriend Niels Destadsbader waren op de hoogte van zijn deelname. Dat Miguel had toegezegd, verbaasde Free volledig.

“Free zei: ‘Gij aan zoiets meedoen? Ge wilt zelfs geen muts op uw kop zetten!’ Maar op een of andere manier had ik goesting om mee te doen.”

Showbizznieuws 24/7