6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Marc Coessens: “Ik moet loslaten om vrij te zijn”

Daar wil hij werk van maken

Foto: DPG Media

Nu Marc Coessens 70 is geworden, weet hij dat hij al over de helft van zijn leven zit. Een echte bucketlist heeft hij niet, maar hij weet wel wat hij nog graag allemaal zou willen doen.

“Tijd maken om met Christel wat meer op reis te gaan. Mijn grootste werk is nu zoveel mogelijk wegdoen: foto’s, brochures, herinneringen. Loslaten om vrij te zijn. Ik heb nu een valies waar heel mijn leven in zit: de brochure van de eerste aflevering van ‘Wittekerke’, een foto van de Soapband, van de kinderen toen ze klein waren, gedichtjes die ik geschreven heb… Maar die valies moet ik nog reduceren tot een kleine tas”, verklapt hij aan Primo.

Veel wensen of dromen heeft de acteur ook niet meer. Behalve de cliché wensen en dromen zoals gezond blijven en mentaal en fysiek bezig kunnen blijven.

“Ik heb maar één ambitie gehad in mijn leven. Toen ik Christel leerde kennen, dacht ik: ik wil een gezin stichten en ik wil daar iets van maken. En nu denk ik: het is volbracht. Wat wil ik nu nog doen? Iedere dag gitaarspelen en zingen. En ’s morgens buiten staan dansen zonder me iets aan te trekken van wat de buren daarvan vinden. Ik geniet van het leven. Ik ben gelukkig.”

Showbizznieuws 24/7