18 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022
18 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022

Linda Lepomme: “Laatste plaats heeft mijn avond niet verpest”

Ten spijt van Linda en de Belgische bevolking bleef het bij die zeven punten.

Foto: Peter De Smedt

Het beloofde een magische avond te worden voor de toenmalige 30-jarige zangeres Linda Lepomme. Zij mocht in 1985 België gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Zweden. Hoewel ze een sterke start maakte bij de puntentelling, kwam ze niet verder dan de laatste plaats. Over hoe ze die avond beleefd heeft, lezen we meer in Libelle.

Turkije was destijds een van de eerste landen die hun punten mochten uitdelen. Onverwachts kreeg Linda van hen onmiddellijk zeven punten toebedeeld.

“Mijn moeder grapte toen dat ik die zeven punten van een verliefde tapijtenverkoper uit Istanboel had gekregen”, zegt ze lachend.

Ten spijt van Linda en de Belgische bevolking bleef het voor de rest van de avond bij die zeven punten. Maar ontevreden was ze zeker niet. “Men praat achteraf enkel over de winnaar en de rode lantaarn, dus eigenlijk strandde ik op de tweede beste plek”, geeft een optimistische Linda mee.

Haar performance ligt nog vers in haar geheugen en achteraf gezien had ze toch een leuke avond. “Het ‘slechte rapport’ heeft mijn avond zeker niet verpest, integendeel. Ik mocht op een van de grootste podia ter wereld staan, met een heel orkest achter me. Magisch was dat!”, geniet ze nog steeds na.

Showbizznieuws 24/7