7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 september 2022
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 september 2022

Liliane Saint-Pierre: “Ik hoop dat ik het goedgemaakt heb”

Toen de toenmalige eerste minister Wilfried Martens haar uitnodigde om haar succes te wensen voor de grote finale, weigerde ze omdat ze wilde rusten.

Foto: VTM

Het jaar 1987 was een heel bijzonder jaar voor Liliane Saint-Pierre. De Belgische zangeres werd gekozen als inzending voor het Eurovisiesongfestival met haar nummer ‘Soldiers of Love’. We lezen meer over haar toenmalige avontuur in Libelle.

De druk voor de grote show was immens voor Liliane. Een jaar eerder won onze landgenote Sandra Kim de vorige editie met haar lied ‘J’aime la vie’ en daardoor had Liliane de Belgische eer hoog te houden.

Brussel was, door Sandra’s eerdere winst, in 1987 de gaststad van de Eurosong-gekte. Zo dicht bij huis was het Songfestival nog nooit geweest.

In de euforie van het moment vergat Liliane in de dagen voor haar optreden te ontspannen. Ze werkte aan de lopende band optreden na interview af en dat had gevolgen voor haar stem. Ze kreeg last van stemproblemen.

Toen de toenmalige eerste minister Wilfried Martens haar uitnodigde om haar succes te wensen voor de grote finale, weigerde ze omdat ze wilde rusten. ‘Ze stuurt haar kat’, kopten diverse kranten. “Dat werd me niet in dank afgenomen, maar met die elfde plek heb ik het toch kunnen goedmaken, hoop ik”, zegt een tevreden Liliane.

Showbizznieuws 24/7