-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023
-0 °C Antwerpen, BE
vrijdag 1 december 2023

Liliane Saint-Pierre: “Dan is het over en uit, dacht ik”

Liliane is een echte rasartieste, maar had toch zenuwen voor het grote moment.

Foto: DPG Media

Als je plots je land moet vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, kan dat al eens wat stress en zenuwen met zich meebrengen. Ook zangeres Liliane Saint-Pierre bleef er niet van gespaard. In Libelle kunnen we meer lezen over die bijzondere periode in haar leven.

Met haar nummer ‘Soldiers of Love’ was Liliane in 1987 klaar om de harten van alle Europeanen te veroveren. De verwachtingen waren groot, want België mocht als gastland fungeren nadat onze landgenote Sandra Kim het jaar daarvoor won met ‘J’aime la vie’.

De druk die op haar schouders neerdaalde, gepaard met een overvolle agenda die uitpuilde met interviews en optredens, zorgde voor stemproblemen bij Liliane. Gelukkig vond ze haar heil in gemberthee met honing, gecombineerd met op tijd en stond te rusten.

Omdat ze in de finale op haar best wou presteren en dus haar rust nodig had, weigerde ze zelfs een uitnodiging van de toenmalige eerste minister, Wilfried Martens. Die was toen niet welgezind met die afwijzing, zo kopten verschillende kranten.

Liliane is een echte rasartieste, maar had toch zenuwen voor het grote moment. “Ik wist toen al dat de kans klein was dat een land twee keer achter elkaar zou winnen, maar was wel zenuwachtig voor de trap naar het podium. Als ik nu op mijn gezicht ga, dan is het gedaan, dacht ik”, bekent ze over haar optreden.

Showbizznieuws 24/7