8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Linda Lepomme: “Oekraïne mag voor mij winnen”

Over wie dit jaar met de winst naar huis mag, heeft Linda alvast een uitgesproken gedacht.

Foto: Peter De Smedt

Het is intussen al 37 jaar geleden, maar voor Linda Lepomme ligt haar deelname aan het Eurovisiesongfestival nog vers in het geheugen. Vol goede moed trok ze in 1985 naar Göteborg in Zweden om daar ons land te vertegenwoordigen met het nummer ‘Laat me nu gaan’. Over die magische avond vertelt ze wat meer in Libelle.

Linda zette vocaal een goede prestatie neer, maar zag die niet beloond met een overvloed aan punten. Toen Turkije haar aan het begin zeven punten schonk, dacht ze op koers te zitten voor een plek in de top tien.

“Dat was achteraf bekeken misschien wat te optimistisch gedacht van mij”, zegt ze over dat moment. De overige landen hadden duidelijk een andere voorkeur en Linda moest het de rest van de avond met die eerste zeven punten stellen.

De prachtige koningsblauwe jurk die ze toen droeg, hangt nog steeds in haar kast. “Ik schonk die ooit weg ten voordele van een veiling voor het goede doel, maar kocht hem toen zelf”, vertelt de nostalgische Linda.

Over wie dit jaar met de winst naar huis mag, heeft Linda alvast een uitgesproken gedacht. “Mijn pronostiek gaat naar Oekraïne. Overal ter wereld wordt er intens meegeleefd met de oorlogsslachtoffers en dat zal zich naar mijn mening vertalen in de punten. Mijn stem hebben ze alvast!”, besluit ze.

Showbizznieuws 24/7