14 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 september 2022
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 september 2022

Kristel Verbeke: “Ik mis bij anderen de verontwaardiging die ik zelf voel”

Kristel Verbeke: “Ik mis bij anderen de verontwaardiging die ik zelf voel”

Foto: VRT

Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt de dingen wel een pak makkelijker. Vraag dat maar aan Kristel Verbeke. De zangeres volgde vorig jaar zes moeders die het niet breed hebben in het programma ‘Zorgen voor mama’. Dit jaar komt er een tweede seizoen van de reeks en daarover gaf ze een interview aan Humo.

Dat de situatie voor sommige gezinnen in ons land op z’n minst schrijnend te noemen valt, is een publiek geheim. In de vorige reeks konden we zien hoe een moeder worstelde om 7 euro bij elkaar te krijgen voor het fruitabonnement van haar kind op school.

“Het schuldgevoel dat zo’n mama op dat moment overvalt, valt echt niet te onderschatten. Eén van de mama’s die we volgen, gaat er op een gegeven moment zelfs aan onderdoor”, zegt Kristel. 

Als ze praat, spreekt ze uit ervaring, want ze komt zelf uit een gezin dat opgegroeid is in armoede. “Ik vond het jammer dat geld al zo snel zo centraal stond in mijn leven. Als kind wil je vooral kind zijn, maar dat was in mijn geval lastig. Ik kreeg al snel de problemen van volwassenen op mijn bord”, vertelt Kristel over haar jeugdjaren die gedrenkt waren in financiële zorgen.

Ze beseft dat ze momenteel spreekt vanuit een bevoorrechte situatie. “Ik ben geen expert op het vlak van armoede: ik ben een zangeres die ook nog wat geacteerd heeft. Maar bij anderen mis ik de verontwaardiging die ik zelf voel”, besluit ze.

Showbizznieuws 24/7