8 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Katja Retsin: “Ik weet niet wie dat bedacht heeft” 

Ze voldoet aan het cliché 

Foto: Peter De Smedt

Mensen zeggen wel eens dat ze zich pas echt acteur of actrice voelen wanneer ze een pruik kunnen opzetten. Dat is bij Katja Retsin ook wel zo’n beetje. Voor het nieuwe stuk van het Prethuis ‘De Padelburen’ mag ze een blonde pruik opzetten. 

“We hebben eerst een fotoshoot gedaan met mijn natuurlijke haarkleur en dat zag er tof uit. Enkel een andere outfit is voor mij al voldoende om me in mijn personage in te leven. Maar producent Jeroen Maes had een heel assortiment blonde pruiken voorzien. Ik heb er zeker vijf gepast. Opvallend: blond maakt mijn uiterlijk volledig anders. Maar met het ene blond stond ik en met het andere totaal niet. Met de laatste pruik die ik paste, voelde ik meteen een klik”, lacht ze in Tv Familie. 

Een blonde pruik, jawel, het cliché van een dom blondje wordt in het theaterstuk nog maar eens gebruikt. Ook al is dat een beetje ridicuul, vindt Katja. 

“Ik weet niet wie bedacht heeft dat blondjes dom zijn. Maar er is één belangrijke bijwerking: hoe dommer mijn personage, hoe dommer ik zélf word. Omdat ik regelmatig iets dwaas moet zeggen, lijkt het alsof ik bepaalde hersengebieden uitschakel. Eerlijk gezegd voelt dat minder moeten nadenken als een bevrijding. Ik ben een perfectionist, maar dat kunnen loslaten is zalig.” 

Showbizznieuws 24/7