Johan Verstreken: “Ik wou jongeren laten zien wat het aanricht”

Foto: Contentcuration.be

Johan Verstreken wordt binnenkort 60 jaar, maar gelukkig heeft de gewezen presentator daar weinig last mee. Hij vond het veel moeilijker om 50 of 55 jaar te worden.

“Omdat ik twee keer door een gevoel werd overvallen van: ‘Oei, wat moet ik nog allemaal doen in mijn leven?’ Maar dat heb ik nu niet. De meeste dingen heb ik trouwens gerealiseerd”, klinkt het in Primo.

Zijn mooiste verwezenlijking vindt Johan persoonlijk de resolutie die hij heeft gemaakt rond Wereldoorlog I.

“In mijn eerste jaar in het parlement ben ik daar al beginnen aan werken. Ik wou jongeren laten zien wat een oorlog aanricht. Secundaire scholen aanmoedigen om klasreizen naar sites over de Eerste Wereldoorlog te organiseren, koepels en netten aanmoedigen om de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog op te nemen in de leerplannen van het basis- en secundair onderwijs.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.