8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
8 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Jan Smit: “het werd een gevaarlijke obsessie”

Jan Smit: “het werd een gevaarlijke obsessie”

Foto: Isopix

Jan Smit is een erg populaire artiest in Nederland en Vlaanderen. Hij speelt de grootste zalen van de twee landen plat en wordt op handen gedragen door zijn fans. Zijn nummers lijken altijd goed te scoren en Jan heeft de afgelopen jaren al heel wat  gouden platen in ontvangst mogen nemen. Maar dat grote succes leidde er al heel snel toe dat hij steeds meer en meer wou.

“Ik heb werkelijk alles bereikt of alleszins veel meer dan ik ooit had durven dromen. Iedere artiest zou met mij willen ruilen. Ik had 23 nummer 1-hits en 75 gouden platen. En als ik het nu luidop zeg, schaam ik me daar een beetje voor. Want op een bepaald moment was het nog niet genoeg”, begint Jan zijn verhaal in Primo.

Jan wilde steeds meer en beter en hij voelde dat het niet meer ok was. “Terwijl een andere artiest al blij is om de top 10 binnen te komen, was ik diep teleurgesteld toen ik op nummer 2 binnenkwam. Echt waar. Het werd een obsessie en dat is gevaarlijk. Ondertussen ben ik echt wel weer van mijn vak gaan houden. Ik besef ook dat het eigenlijk niet meer beter kan worden.”

Showbizznieuws 24/7