Jacotte Brokken: “Je mist het van zodra je de trein opstapt”

Foto: VRT

Je weet het misschien of niet maar Jacotte Brokken is een ongelooflijk grote fan van Japan. Ze is net niet verliefd op het land en vindt het land heel erg verschillend met België.

“Je mist Japan al zodra je op de trein van Zaventem terug naar huis stapt: níémand staat hier netjes aan te schuiven op het perron! Toegegeven, er is in Japan veel seksisme, de werkcultuur is er keihard en perceptie is er erg belangrijk. Ik zou er nooit willen wonen, maar als vakantieland valt het moeilijk te overtreffen”, zegt ze in Humo.

Ook haar man is een grote fan van Japan en hij is dan weer erg geïnteresseerd in het sumoworstelen.

“Dat leeft nog in Japan maar vooral bij de oudere bevolking. Maar wereldwijd wordt het almaar vaker opgepikt door westerse millennials zoals ik: via YouTube, podcast, en ‘Sanctuary’, een goeie Netflix-reeks die een kijkje neemt achter de schermen. Zo krijg je allerlei sappige verhalen te horen, bijvoorbeeld over een bekende worstelaar die een tijdlang van de competitie was uitgesloten omdat hij tijdens de pandemie naar de hoeren was geweest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.