6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Frances Lefebure emotioneel over knuffel: “die doe ik nooit weg”

Foto: VTM

Frances Lefebure zamelde met Make Belgium Great Again geld in voor kansarme kinderen om hen te verrassen met een mooi eindejaarscadeau. Frances zelf kent de sentimentele waarde van speelgoed maar al te goed: “Dingen die me aan mijn mama doen denken, zal ik voor altijd bijhouden”, klinkt het emotioneel bij Frances in Dag Allemaal.

“Veel mensen schenken oud speelgoed weg voor gezinnen in armoede”, vertelt Frances in het weekblad. “Da’s superlief, en toch is het belangrijk voor hun gevoel van eigenwaarde dat kinderen ook eens iets nieuws krijgen. Iets waar ze zélf kiezen en waar ze zich aan kunnen hechten. Het geeft hen een gevoel erbij te horen”, verduidelijkt Frances in Dag Allemaal.

Ook zelf heeft Frances dergelijk speelgoed uit haar jeugd. Speelgoed dat haar herinnert aan haar overleden moeder, zoals Janneke Maan, een bruine knuffel: “Da’s Janneke Maan, mijn nachtdiertje dat ik al heb van in de wieg. Mijn naam staat nog op het etiket, in het handschrift van mijn mama”, vertelt Frances het verhaal over de knuffel. Het gaan dan niet enkel meer over het fysieke voorwerp, maar wel voor de symbolische en emotionele waarde: geborgenheid en rust.

Showbizznieuws 24/7