8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Eddy Planckaert: “Ik kreeg een orgasme in volle klim”

Eddy Planckaert: “Ik kreeg een orgasme in volle klim”

Foto: VRT

In het nieuwe boek van Filip Osselaer ‘Eddy! Planckaert, altijd coureur gebleven’, worden heel wat smeuïge anekdotes opgerakeld, komen we te weten in Primo.  Zo heeft Eddy het over zijn tweede vader, Carlos Nottebaert, die zijn voogd werd na het overlijden van Gaston Planckaert, Eddy’s vader.

Carlos vertelt aan Filip Osselaer dat Eddy niet graag naar school ging. “Op een dag keilde Eddy doodleuk zijn boekentas in de vaart om vervolgens tegen moeder Gusta te zeggen dat hij nooit nog naar school zou gaan.”

Filip Van Osselaer onthult nog twee geweldige fragmenten uit het boek. Een eerste gaat over een logement van de jonge coureur en enkele collega’s in een klooster tijdens de Ronde van Zwitserland.

“Kan je je voorstellen wat er gebeurt als één Kodak, een bende jonge coureurs, vuile en natte truien en broekjes, bruine armen en benen en witte lijven samen op één kamer in een klooster zijn? Ja denk ik”, dixit Eddy in het boek.

De mooiste is wellicht toen Eddy Planckaert in 1988 als favoriet tussen een knotsgekke supportersmassa op de Kruisberg naar boven reed. “Ik ben diep gegaan daar op de Kruisberg”, bekende hij. “Zo diep, dat ik een orgasme kreeg, een zaadlozing in volle klim.”

Showbizznieuws 24/7