9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Christophe Ramont: “Dat is niet de ideale moment om over te beginnen”

Christophe Ramont: “Dat is niet de ideale moment om over te beginnen”

Foto: VTM

Het is soms moeilijk om erover te praten

Hiv is geen grote uitzondering meer in onze maatschappij. Maar er rust nog altijd een groot taboe op. Gewezen ‘Blind Getrouwd’-deelnemer Christophe Ramont kwam een tijdje geleden naar buiten met zijn bekentenis rond het virus, en hoopt daarmee het taboe weer wat meer te doorbreken.

Christophe gaat goed om met zijn ziekte, ook al komt er veel bij kijken. Zo moet hij om de drie maanden op controle. Iets wat hem gelukkig niet veel stress meer oplevert.

“In het begin was dat een ander paar mouwen, want toen had ik 20 miljoen virusdeeltjes per millimeter bloed. Om ondetecteerbaar te zijn mag je er maar 20 hebben. Gelukkig is het aantal na verloop van tijd wel onder die magische grens gedoken en dat is zo gebleven”, legt Ramont uit in Tv Familie.

Christophe is op dat moment nog steeds single, maar daar zit zijn hiv-besmetting weinig voor tussen. Al vindt hij het altijd eventjes moeilijk om zijn hiv-status aan anderen mee te delen.

“Je wil dat namelijk niet te vroeg melden aan een potentiële partner, maar zeker ook niet te laat. De eerste date is wellicht niet het uitgelezen moment om te beginnen over termen als ‘viral load’ en ‘ondetecteerbaar.’

En ook Christophes ex-man Nick van ‘Blind Getrouwd’ heeft hem niet laten vallen. “Hij was bezorgd en informeerde vaak naar mijn bloedwaarden. Dat siert hem. Sowieso betekende het voor hem geen belemmering voor onze verdere vriendschap.”

Showbizznieuws 24/7