5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 22 november 2022
5 °C Antwerpen, BE
dinsdag 22 november 2022

Christophe Ramont: “Mensen weten nog steeds opvallend weinig”

Christophe Ramont: “Mensen weten nog steeds opvallend weinig”

Foto: VTM

De reacties vielen mee voor hem

Op 1 december is het wereld Aids-dag. Wie een tijdje geleden geconfronteerd werd met de diagnose is gewezen ‘Blind Getrouwd’-deelnemer Christophe Ramont. Wat volgens hem erg doorweegt, is het stigma van aids en hiv.

Ramont wilde graag het taboe doorbreken en daarom maakte hij bekend dat hij besmet is geraakt met het virus. Hij wilde graag de mensen met hiv een extra hart onder de riem steken.

“Want nog meer dan van het virus zelf, zien wij dus vooral af van de stempel die we hierdoor krijgen. Hiv zit nog altijd in het verdomhoekje. Er rust een taboe op. Je kunt niet alles over alle onderwerpen weten, maar over hiv weten mensen nog steeds opvallend weinig”, zegt Christophe in Tv Familie.

Met Wereld Aids Dag is het de ideale moment om de ziekte weer eens extra onder de aandacht te brengen en het taboe errond iets meer te doorbreken.

“In vergelijking met andere mensen die leven met hiv, krijg ik opvallend weinig negatieve reacties. Maar het publiek kent mij dan ook van een programma waar het allemaal leuk en fijn was.”

Showbizznieuws 24/7