18 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Celine Van Ouytsel: “Je ziet daar de ergste dingen” 

Het liet indruk na 

Foto: VTM

Wanneer je als bekende Vlaming wordt gevraagd voor een programma als ‘Een Echte Job’, dan is dat niet alleen een eer, maar ook een mooie kans. Een kans waarover Celine Van Ouytsel niet lang heeft moeten twijfelen. 

Celine kwam op de afdeling intensieve zorgen en brandwonden terecht. Dat was heel spannend, maar ze was ook af en toe bang dat ze vooral in de weg zou lopen in plaats van een hulp te zijn. 

“Op zulke diensten zie je de ergste dingen, hé. Ik heb echt zaken gezien die ik nog nooit eerder aanschouwd had. Zo kwam er een vrouw binnen na een vrachtwagenongeval… Wat een wonden. Ik heb vaak met haar gepraat. Jenny en ik hebben nog altijd contact. We sturen nog geregeld berichtjes. Maar dus: ze hadden me op voorhand wel gevraagd of ik er goed tegen kon. Ik zei toen: ‘Ik kan goed tegen bloed, zolang het niet het mijne is.’  Maar amai, dat heb ik toch even moeten bijstellen, hoor. Want de wonden die je daar ziet, vind je niet terug op het internet”, klinkt het in Tv Familie. 

Een foto op het internet of zien met je eigen ogen, het blijft een groot verschil. In het ziekenhuis gaat het uiteindelijk allemaal om levende mensen met emoties. 

“Daar kan je je niet op voorbereiden. Gelukkig was ik op die dienst omringd door heel leuke collega’s die me doorheen dat traject ondersteund en begeleid hebben. Dat was ook nodig. Want ik moet toegeven dat ik bang was om iemand pijn te doen. Maar door de jarenlange ervaring van enkele collega’s is dat allemaal goed gekomen. Al heb ik die indrukken toch elke keer mee naar huis genomen, hoor.” 

Showbizznieuws 24/7