19 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
19 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Karen Damen: “Zij snappen dat niet”

Ze is van een andere generatie

Foto: VTM

Natuurlijk zijn vooral kinderen fan van K3, maar ook de papa’s komen graag mee kijken. Al werd dat vroeger iets vaker gedaan dan nu. Nu zou er al iets vreemder worden opgekeken.

“Sommige kinderen die naar me toekwamen, vertelden me dat ze ’s nachts over mij hadden gedroomd. Op de achtergrond hoorde ik dan wel eens een moeder grappend roepen ‘en de papa ook’. Dat was heel plezant. En als er een foto werd genomen, dan toch ook een met de papa erbij? Zeker. Ik spreek me er niet graag over uit of we daar binnen de huidige maatschappij iets te veel mee bezig zijn. Maar: de dag dat ik vanaf een bouwwerf niet meer word nagefloten, ga ik me toch niet goed voelen. Komaan, dat is toch eigenlijk een compliment”, zegt Karen in De Morgen.

Karen is van een iets andere generatie en begrijpt minder goed dat sommige mensen daar allemaal moeilijk over doen.

“Wanneer ik dat aan mijn jongere collega’s uitleg, zoals Aaron Blommaert of Charlotte Sieben, trekken die soms zo’n ogen. Zij snappen dat niet. Ik probeer me in hun wereld in te leven, maar ik vind ook dat we moeten oppassen dat het niet allemaal overhelt naar een kant waar er niets meer oké is. Sommige mannen vragen tegenwoordig, voordat ze met mij op de foto gaan, of ze me mogen vastpakken. Natuurlijk mag dat, denk ik dan. Wat een onnozele vraag. Uiteraard moet je me niet bij mijn borsten of andere intieme delen vastpakken, maar dat hoef ik echt niet uit te leggen, hoor. Ik vind het soms erg dat we zo veel zaken met zo veel achterdocht zijn gaan bekijken.”

Showbizznieuws 24/7