9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 21 februari 2024

Bart Cannaerts: “Ik heb dat zo hoog zitten”

Bart Cannaerts: “Ik heb dat zo hoog zitten”

Foto: VTM

Hij houdt van entertainmentprogramma’s

De reacties op ‘De Dag Van Vandaag’, de quiz van Bart Cannaerts waren tijdens het eerste seizoen erg gemengd. Ook de recensie in Humo, geschreven door Jelle De Beule was lauwtjes.

Bart gaat goed om met de kritiek die hij krijgt op het programma. “Entertainmentprogramma’s krijgen in Humo sowieso maximaal drie sterren op vijf. Voor die vierde en vijfde ster moet je ofwel prestigieuze fictie, of diepgravende human interest maken. Dus eigenlijk kregen we daar een keigoeie score”, lacht hij in Humo.

Cannaerts beseft maar al te goed dat zijn quiz geen diepgaand programma is en dat het draait om puur de mensen te entertainen. Maar hij vindt een puur entertainment programma erg belangrijk.

“Ik heb dat zo hoog zitten! Zeker in deze donkere, triestige en onzekere tijden. Neem nu ‘The Masked Singer’. Slaat werkelijk nergens op, maar twee miljoen mensen kijken ernaar en babbelen er maandenlang over. Dat zijn allemaal momenten dat ze niet moeten babbelen over Marioepol of over de gasrekening.”

Als je Bart vraagt naar het beste voorbeeld van een puur entertainmentprogramma, dan hoeft hij daarover niet lang na te denken. “Dan kun je niet om de ‘De mol’ heen. Het is bij uitstek het programma dat je moet gezien hebben en waarover je praat: dat is de maatstaf.”

Showbizznieuws 24/7