18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022
18 °C Antwerpen, BE
zaterdag 1 oktober 2022

Ann Pira: “Dat wordt jammer genoeg vaak vergeten”

Foto: VRT

Wanneer we ‘Thuis’ actrice Ann Pira tegenkomen, dan is zij altijd modieus gekleed. Haar geheim? Tweedehandskledij. De actrice gaat al zolang zij zichzelf kan herinneren shoppen in tweedehandskledij en komt thuis met de mooiste outfits.

Ann is ook erg begaan met het milieu en kijkt altijd erg uit naar merken waarbij de modeontwerpers bewust kiezen voor de korte keten. Denk maar aan Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons.

Ann voelt zich goed in de kledij, maar zal zelf nooit iemand proberen te overtuigen om naar een tweedehandswinkel te gaan. “Maar ik vind het wel raar dat heel veel mensen bewust met hun voeding bezig zijn, maar nog niet echt met hun kledij. Dat wordt vaak vergeten”, zegt ze in Primo.

En om het helemaal compleet te  maken gaat Ann haar tweedehandskledij nog het liefst zelf ophalen met de fiets. “Dan pas heb ik echt het gevoel dat ik de hele weg zelf heb afgelegd. Idealiter in mijn stad. Dan kan ik daar met de fiets naartoe. Ik doe dat echt heel bewust.”

Maar het gaat verder dan alleen maar haar kledij. Wie bij Ann thuis op bezoekt komt, moet moeite doen om iets gloednieuw te vinden. “Alles is er tweedehands. Mijn keukenblok is een oude cafétoog, de trap is afbraak, en ook mijn tafels, mijn stoelen, enzovoort zijn tweedehands.”

Showbizznieuws 24/7