9 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 maart 2023
9 °C Antwerpen, BE
woensdag 15 maart 2023

Bart Van Avermaet: “Dat is een utopie”

Foto: VRT

In soapland is het altijd de gaan en komende man. Je mag je als acteur heel erg gelukkig prijzen als je vele jaren lang mag meespelen in een soap zoals ‘Familie’ of ‘Thuis’. Bart Van Avermaet is zo iemand. Hij speelt al twintig jaar lang mee in ‘Thuis’ als Waldek.

“Het is een utopie te denken dat je als acteur en als individu altijd twee verschillende persoonlijkheden bent. Willens nillens lopen waarheid en fictie door elkaar. Het beste voorbeeld is wellicht nog de kledij. De kleren die Waldek draagt in ‘Thuis’ zou ik tegenwoordig ook dragen in het dagelijkse leven”, lacht Bart in Primo.

Enkele weken geleden raakte bekend dat ‘Thuis’ zou worden uitgeleverd aan een extern productiehuis  en dat lokte veel verontwaardiging uit. Inmiddels hebben de acteurs een verbod gekregen om erover te praten, maar Bart wil er toch graag iets over kwijt.

“De eerste shock van het ongeloof is inmiddels verteerd. Maar mijn besognes zijn nog steeds dezelfde. Je moet je inbeelden dat je de beste leerling van de klas bent, maar je door de directeur toch naar een andere school wordt gestuurd. Niemand had dit zien aankomen, en wat de onderliggende redenen en motivaties zijn, blijft hoogst onduidelijk.”

Bart vermoedt dat het allemaal om geld draait en dat er iets moest gebeuren om de toekomst van ‘Thuis’ veilig te stellen. “Het is een verhaal met vele anten en iedereen heeft vast gelijk. Maar het is wat het is… het zal toch veranderen.”

Showbizznieuws 24/7