7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024
7 °C Antwerpen, BE
donderdag 29 februari 2024

Zillion gooit na 25 jaar de deuren opnieuw open voor spectaculaire première

Zillion gooit na 25 jaar de deuren opnieuw open voor spectaculaire première

Foto: Fonny Gijsels

Oktober 1997: Antwerpen davert op haar grondvesten bij de opening van megadiscotheek Zillion in hartje stad. Een kwarteeuw en heel wat media-aandacht later werd de grote heropening gevierd in Kinepolis Antwerpen voor de spectaculaire première van de film over diens flamboyante eigenaar Frank Verstraeten, onder regie van Robin Pront.

Een cast en een entree om u tegen te zeggen, een massale opkomst aan de – voor de gelegenheid – paarse loper, een dance act met vuurspuwers en een liveset van Zillion resident dj Kevin Belushi… Relive the hype!

Een uitzinnig publiek ontving de cast aan de trappen van Kinepolis Antwerpen waar de camera’s van de pers overuren draaiden om alles te capteren. Het rumoerige verhaal van Zillion-uitbater Frank Verstraeten is hier duidelijk nog niet vergeten en de genodigden konden niet wachten om het als eerste op groot scherm te (her)beleven. 

Voor zij die er niet konden bijzijn en toch even teruggeflitst willen worden naar de gloriedagen van de Zillion, is er nog steeds Zillion, The Club dat op 28 en 29 oktober doorgaat in diezelfde Waagnatie.

Synopsis: 1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

Showbizznieuws 24/7