12 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023
12 °C Antwerpen, BE
zaterdag 18 maart 2023

Zij kiezen welke afleveringen van ‘FC De Kampioenen worden geschrapt

Zij kiezen welke afleveringen van ‘FC De Kampioenen worden geschrapt

Foto: VRT

De ene ligt ervan wakker, de ander trekt ten strijde, maar er mag wel gezegd worden dat er de laatste dagen al heel wat is geschreven over de geschrapte afleveringen van ‘Fc De Kampioenen’. Een beperkte groep mensen vinden een aantal afleveringen aanstootgevend en zien deze liever niet meer op televisie verschijnen.

Een beslissing van de VRT die bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat is geschoten en die op weinig begrip kan rekenen.

VRT heeft een raad samengesteld die alle programma’s screent op misplaatste opmerkingen en grappen die niet meer van deze tijd zijn. Zij nemen dan de beslissing of het programma nog kan worden uitgezonden of niet, schrijft Tv ‘Familie’.

19 afleveringen moesten er dus aan geloven, zoals de aflevering ‘Sinterklaas Kapoentje’ waarin DDT en Xavier Sinterklaas en Zwarte Piet spelen. Of moeten we nu zeggen roetpiet?

Doordat het gezicht van Xavier helemaal zwart is geschminkt – wat tegenwoordig naar ‘blackface’ neigt, zoals die aflevering nooit meer te zien zijn op één of VRT Nu.

Showbizznieuws 24/7