14 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022
14 °C Antwerpen, BE
woensdag 28 september 2022

Ann Pira: “Het was er zo ontzettend koud”

Ann Pira
Foto: VRT

De zomer betekende niet voor elke student dat het 2 maand vakantie was. Heel wat studenten hadden een vakantiejob om wat geld mee bij te verdienen. Ook actrice Ann Pira. Zij ging aan het werk in een bloemenwinkel in Antwerpen.

Ann werd verliefd op haar baas en de twee werden ook even een koppel. Maar ook na de breuk bleef Ann aan het werk in de winkel.

“Ik deed het werk te graag om zomaar op te geven. Enerzijds moest ik de bloemen water geven en hun stelen kuisen, maar ik mocht ook zelf boeketten samenstellen. Dat vond ik het leukst, want zo kon ik mijn creativiteit de vrije loop laten”, zegt Pira in Story.

Voor Ann is boeketten samenstellen en bloemschikken een kunst. Het is niet zomaar iets dat je vlug in elkaar steekt. “Je bent bezig met schoonheid en met de mensen. Vandaag zeg je gewoon aan een bloemist hoeveel je boeket mag kosten, welke kleuren erin moeten, maar in mijn tijd lieten we de mensen zelf kiezen.”

Ondanks dat ze de job heel erg graag deed, was het ook heel hard werken. Zo moest ze soms al om 4 uur naar de markt om bloemen te gaan inkopen. “En in de winkel was het ook erg koud. Ik had altijd koude handen en voeten. De verwarming mocht nooit opstaan omdat dat slecht was voor de bloemen.”

Showbizznieuws 24/7