Willy Sommers: “Ik ga niet over haar boezem zingen”

Foto: Showbizznieuws247.be

Was ‘De PinUp-club’ er nooit geweest, dan hadden we misschien nooit geweten wie Wendy Van Wanten was. Haar verschijning in het programma heeft ook haar duet met Willy Sommers geen windeieren gelegd.

“Het Wendy-effect was meteen merkbaar toen het nummer uitkwam. De tekst is ontstaan in een restaurant in Brussel. Roland begon: ‘Kijk eens diep in haar….’ Ik zei: ‘Dat gaan we niet doen, Roland, ik ga niet over haar boezem zingen. We maken er ‘ogen’ van.’ En zo is dat liedje ontstaan. Roland en ik waren altijd op zoek naar speciale dingen. In de jaren 80 was het moeilijk om hits te scoren, je moest proberen op te vallen”, klinkt het bij Willy Sommers in Dag Allemaal.

Voor Willy Sommers was het niet de eerste samenwerking met een bekende persoon. Zo heeft hij ook een nummer gemaakt samen met John Massis, de krachtpatser.

“’ Zet er je tanden in’ heette dat nummer. Maar John was een ramp op het vlak van promo. Hij kwam vaak niet opdagen als we een tv-opname hadden of een interview op de radio. Hij was dat dan vergeten. Wij zaten ook in die beruchte eerste aflevering van de ‘Pak de Poen’-show. Met Wendy was het toch makkelijker werken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizznieuws247.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.