13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 17 september 2022
13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 17 september 2022

Wanda Joosten is terug: “Je hebt mij niet ouder zien worden

VTM

Wanda Joosten, we kennen haar nog allemaal als de vrolijke Janineke uit ‘De familie Backeljau’. Het leek al eventjes stil geworden te zijn rond de actrice, maar ze is nu te zien in ‘Thuis’ als nieuwe en ietwat saaie korpschef.

Wanda heeft het de laatste jaren niet gemakkelijk gehad. Ze heeft een scheiding achter de rug, heeft borstkanker overwonnen, had een burn-out en alsof dat nog niet genoeg was kampte ze ook nog eens met geldgebrek.

De reacties logen er ook niet om, toen ze na lange tijd terug op het televisiescherm verscheen. “Amai die is verouderd. Ze ziet er echt niet flatterend uit”, stond te lezen op sociale media.

“Er zit dan ook 30 jaar en 20 kilo tussen ‘De familie Backeljau’ en ‘Thuis’. Je hebt mij niet gaandeweg ouder zien worden op tv, zoals andere acteurs. Na ‘De familie Backeljau’ kwam ik nog maar sporadisch op het scherm. En dan krijg je dat soort opmerkingen”, zegt Wanda in Dag Allemaal.

Het contrast tussen de twee rollen, Janineke en de korpschef is ook erg groot. En dat benadrukt het verschil nog eens extra. “Ze is een heel normale madam nochtans, met de voeten op de grond, terwijl ik in vorige rollen ook gewoon nooit normaal heb gedaan.”

Showbizznieuws 24/7