15 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024
15 °C Antwerpen, BE
zondag 26 mei 2024

Walter De Donder emotioneel: “mijn dochter werd gepest omdat ik kabouter Plop ben”

Walter De Donder
Foto: DPG Media

Julie De Donder getuigde in Humo over haar strijd tegen anorexia. Op school moest de dochter van Walter De Donder (Kabouter Plop) zware pesterijen ondergaan net omdat ze de dochter was van Kabouter Plop. Uiteindelijk leidden die pesterijen tot een eetstoornis waar ze twee jaar lang zou tegen vechten… “Als ik vermager, gaan ze me graag zien”, dacht Julie, maar de pesterijen namen enkel toe.

Julie getuigt hoe haar eetstoornis haar ook veranderde in een doortrapte leugenaar: “Ik kon het heel goed wegsteken”, geeft Julie toe. Haar ouders hadden niets door.

Uiteindelijk zou Julie zelf aan de alarmbel trekken eind 2019. In eerste instantie dachten haar ouders dat ze het zelf wel konden oplossen in de schoot van hun gezin. “Met de nodige zorg en toewijding raken we daar wel uit”, klonk het bij Walter De Donder. “Maar dan zie je dat dat niet lukt, en moet je wel professionele hulp inschakelen.” Alleen bleek die hulp niet meteen beschikbaar door de wachtlijsten…

Uiteindelijk zou Julie door hartproblemen in het ziekenhuis belanden en op die manier alsnog geholpen kunnen worden. “Anorexia heeft twee jaar van mijn leven afgenomen. Ik heb het gehad. Ik wil weer vooruit”, klinkt het strijdvaardig bij Julie.

Walter De Donder geeft toe dat het voor hem als vader een zware last was. “Julie werd gepest omdat ik kabouter Plop ben. Dat is een zware tol voor mij”, geeft Walter toe in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7