14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Vrouw van Rob de Nijs: “Hij kwam toen erg verdrietig thuis”

Het was een keerpunt

Foto: Peter De Smedt

In 2019 kreeg Rob de Nijs te horen dat hij aan Parkinson leed. Ook al had Rob het vroeger geweten dat hij aan de ziekte leed, dat zou helaas niks hebben veranderd aan de situatie hoe deze nu is.

“Die tremor was er al een tijdje en dat zag iedereen. Ook op het podium. Maar iedereen dacht dat het van de zenuwen was. Gaandeweg kwamen er echter steeds meer dingen bij: slaapstoornissen, stijfheid van de spieren, vallen… Mochten we er vroeger bij geweest zijn, had dat niks geholpen. Misschien waren de klachten wat minder geweest door het medicijn Levodopa wat vroeger te gebruiken, maar Rob reageert niet zo goed op zijn medicatie”, zegt vrouw Jet in Primo.

Het keerpunt kwam er toen de zanger ten val kwam tijdens een optreden in Naaldwijk. Dat was een erg confronterend moment voor Rob.

“Rob kwam die avond echt verdrietig thuis. Hij begon te twijfelen: ‘Moet ik dit nog wel doen?’ We hebben daar samen echt goed over nagedacht, maar ineens was die pandemie er. Dat was zijn redding en tegelijkertijd ook niet. Alles viel stil, maar een Parkinson-patiënt moet blijven bewegen.”

Showbizznieuws 24/7