14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Goedele Liekens: “Ik heb het daar heel moeilijk mee”

En dat als politica

Foto: VTM

Niet iedereen is weggelegd om de politiek in te gaan. Ook Goedele Liekens heeft even getwijfeld of ze het wel zou blijven doen. Toch stelt ze zich deze verkiezingen weer verkiesbaar op, op de lijst van Open Vld.

Een carrière in de politiek is de laatste tijd niet meer zo van zelfsprekend. Één op vijf politici zou maandelijks te maken krijgen met psychologisch of seksueel geweld.

“En vooral vrouwen. Seksisme, beledigingen, persoonlijke aanvallen: als vrouwelijke politicus word je echt keihard aangepakt. De ene keer is mijn gat te dik, dan weer te dun. Opmerkingen als ‘Wie heb jij geneukt om in het parlement te raken?’ zijn geen uitzondering. Die stemmingmakerij wordt zelfs gedirigeerd vanuit het buitenland, door regimes die onze Westerse vrijheden niet aanvaarden. Zodra ik iets over vrouwenrechten zeg: bam!”

Goedele zit al een tijdje in de politiek en de afgelopen vijf haar heeft ze veel slimme en aangename mensen mogen ontmoeten. Al zijn er natuurlijk ook mensen bij die je nadien online helemaal afkraken.

“Zeg dat dan in mijn gezicht, hé! Ik ben ook geen klassieke politica, ik heb het heel moeilijk met inefficiëntie. Als een debat verzandt in oeverloos gelul, zeg ik dat gewoon. Dat wordt mij niet door iedereen in dank afgenomen”, klinkt ze in Dag Allemaal.

Showbizznieuws 24/7