6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Tine Priem: “Zal ik er iets uit leren?”

Ze denkt er beter over na

Foto: VRT

De burn-out van Tine Priem was een behoorlijk heftige periode voor de actrice. Het heeft haar doen inzien dat ze wat meer moet leren luisteren nar haar lichaam en ze heeft zichzelf ook ademhalingstechnieken aangeleerd.

“Ik ben de juiste vitaminen gaan innemen. Weinig suiker – dat triggert je stresshormoon – en cafeïne. Geen alcohol. Ik ben met pilates gestart. Vroeger was ik iemand die zware gewichten nam in de fitness en hield van hardlopen. Nu kies ik voor een work-out met lage intensiteit. Ik leerde ook mediteren. Ik doe nog altijd aan journalling – al tien jaar. Elke ochtend en avond neem ik tien minuutjes tijd en noteer ik gedachten en doelstellingen”, zegt Tine in Het Laatste Nieuws.

Ondertussen is Tine verlost van haar faalangst en ze gelooft nu meer dan ooit dat ze wel degelijk iets kan. Ze maakt ook sindsdien betere keuzes.

“Als ik voor iets gevraagd word, denk ik: zal ik er iets uit leren? Zal ik er gelukkig van worden? Als ik daaraan twijfel, doe ik het niet. Ook qua sociale aangelegenheden ben ik selectiever. Tegen mijn vrienden zeg ik: ik zie jullie misschien minder vaak, maar áls we afspreken, ben ik er met mijn volle aandacht. Mijn leven was vroeger een constante rush, van ’s morgens tot ’s avonds. Dat wil ik niet meer.”

Showbizznieuws 24/7