6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Stan Van Samang: “Ik besefte dat helemaal niet”

Hij wees hem erop

Foto: Peter De Smedt

Door zijn deelname aan het eerste seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ heeft Stan Van Samang enkele gouden en platina platen mogen ontvangen. Deze hangen bij hem thuis in zijn muziekkamer.

“Er hangt daar wat tussen, hoor. ­Vijfvoudig platina. Monsterlijk. Uitgereikt op Zomerhit 2016. Ik herinner me dat ik van het ­podium kwam, Koen Wauters me vastpakte en zei: ‘Besef je wel wat je kreeg?” Het was jaren geleden dat iemand van een plaat nog ruim 100.000 stuks verkocht. Dat waren toen nog fysieke exemplaren. Ik besefte dat niet. Een artiest mocht al blij zijn als die aan 20.000 stuks geraakte”, zegt Stan in Gazet van Antwerpen.

Stan beseft heel goed dat ‘Liefde Voor Muziek’ de grote doorslag heeft gegeven om zijn plaat aan te kopen. Als je aan de mensen vraagt welk nummer ze van hem kennen, dan antwoordt de meerderheid ‘Een Ster’.

“Een nummer dat van iemand anders is. Maar ik heb daar vrede mee. Ik zing het ook op elk optreden omdat men het wil. Het is geen song die als een blok aan mijn been hangt. ­Dankzij die hits kreeg ik immers veel muzikale cadeaus, zoals het Sportpaleis uitverkopen. Zonder Een ster had ik er nooit gestaan.”

Ambitieuze dromen heeft Stan niet meer. Hij wil vooral blijven verder doen zoals hij nu bezig is. “Het klinkt ­onnozel als je zegt mensen te ­willen raken met muziek, maar voor mij is dat het mooiste wat er is. Uiteraard droom ik weer van een vol Sportpaleis. Ik ­acteerde na Thuis niet meer. Mis ik het? Absoluut. Maar door de muziek heb ik er dit jaar toch weinig tijd voor.”

Showbizznieuws 24/7