14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024
14 °C Antwerpen, BE
dinsdag 21 mei 2024

Siska Schoeters: “Ze nemen daar geen genoegen mee”

Ze moet op zoek naar antwoorden

Foto: VRT

In ‘Durf Te Vragen’ vraagt Siska Schoeters wat de meeste Vlamingen niet durven te vragen. Dat kan aan mensen met een fetisj zijn, of ook aan brandwondenpatiënten. En met die laatste groep werd het een erg zware opname.

“Dat heeft er serieus ingehakt bij mij. Met vuur ben ik sowieso altijd op mijn hoede. Ik zit met een zoon die graag vuurtjes maakt, en kaarsen ook heel gezellig vindt. Maar als hij alleen thuis is, mag hij niets aansteken. Onlangs vroeg ik aan Lucien: ‘Wat moet je doen als er brand is?’ Hij antwoordde: ‘Rustig blijven en de 112 bellen.’ Dat is een geruststelling”, zegt Siska in Story.

Ook de kinderen van Siska, Lucien en Minnie, kunnen hun mama overladen met vragen. Soms zelfs tot op het irritante af.

“Mijn kinderen zijn heel mondig en blijven soms doorvragen. Waarom is de zon rond? Waarom zweten wij? Als ik het antwoord niet weet, geef ik dat ook eerlijk toe en dan zoeken we het samen op. Met een ‘daarom’ nemen ze al lang geen genoegen meer. Meestal vind ik dat niet erg, maar als ik moe ben, heb ik geen zin om uitgebreid te discussiëren. Maar de meest gestelde vraag blijft toch wel: ‘Mag ik een koekje?’”

Showbizznieuws 24/7