6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
6 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Raf Van Brussel: “Ik heb het vooral moeilijk met alles wat ervoor of erna gebeurt”

Hij zag het niet meer zitten

Foto: DPG Media

Toen Raf Van Brussel jong was, had hij nooit een carrière zoals die van nu voor ogen gehad. Hij had nooit een plan wat hij wilde gaan doen, maar is tevreden met hoe het allemaal gelopen is.

“Ik ben van het een in het ander gerold. Ik was vertegenwoordiger in plaatbewerkingsmachines en industriële horecatoestellen, en in de weekends trad ik op met de vaste huisband van het Swingcafé in Antwerpen. Op een avond stond er een manager in het publiek. Die zei: ‘Mannen, we gaan een demo opnemen’, en Sunny Side Up was vertrokken. Daarna kreeg ik de vraag: ‘Hebt gij geen zin om radio te maken?’ Vijftien jaar later kan ik terugblikken op een rijkgevulde carrière bij JOE. Het zal dus wel zijn dat ik tevreden ben”, lacht hij in Gazet van Antwerpen.

Raf heeft heel lang zelf op een podium gestaan, tot hij besloot dat het genoeg was geweest. Alles wat er bij kijken kwam, vroeg veel energie van de zanger.

“Ik heb het moeilijk met alles wat ervoor of erna gebeurt: sociaal zijn, babbeltjes slaan met de sponsors, mee op de foto gaan. Dat zuigt mij leeg. Het is daarom dat ik tijdens corona gestopt ben met Brussels By Night, mijn coverband. Als ik een hele week gewerkt had bij JOE en ik had zaterdagnacht ergens een optreden, vertrok ik met lood in de schoenen. Toen is het me beginnen dagen dat ik iets moest veranderen.”

Showbizznieuws 24/7