14 °C Antwerpen, BE
donderdag 9 juni 2022
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 9 juni 2022

Philippe uit ‘De Mol’: “Door het slaaptekort kon ik niet meer relativeren”

Play4

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, zei een wijs man ooit. Dan moet Philippe, ex-Mol uit het gelijknamige programma, wel heel wat wijsheid in petto hebben. Na vijf afleveringen werd het hem allemaal te veel en besliste hij in overleg met de productie om uit het programma te stappen. Samen met zijn opvolgster Uma gaf hij een interview aan Humo.

Zijn grootste kracht tijdens de opnames was zijn zachte karakter. Daardoor zag niemand van de andere kandidaten in hem een saboteur.

Dat hij halfweg de reeks er de brui aan gaf, kwam dus ook als een totale verrassing. Maar de tank van Philippe was leeg. Hij begon steeds meer te twijfelen aan zijn prestaties en baarde zich zorgen dat hij zou praten in zijn slaap.

“Wat me als Mol vooral heeft genekt, is dat ik zo weinig ademruimte had. In mijn leven ben ik het gewend om mezelf flink onder druk te zetten, het brengt me waar ik wil komen”, vertelt hij.

Hij kan goed relativeren doordat hij doorgaans voldoende slaapt, maar dat ging daar gewoon niet. “Door het slaaptekort tijdens ‘De Mol’ kreeg ik de druk niet meer gerelativeerd. Ik blééf alles maar overlopen in mijn hoofd”, geeft hij als grootste reden voor zijn vertrek.

Showbizznieuws 24/7