8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Peter Van de Velde: “Ik tekende mijn doodsvonnis”

Peter Van de Velde: “Ik tekende mijn doodsvonnis”

Peter Van de Velde
Foto: VRT

Peter Van de Velde draait al heel wat jaren mee in de acteerwereld, maar ook bij Studio 100. Toch is hij pas op late leeftijd het wereldje ingerold. Het begon allemaal met een rol in ‘Wittekerke’ waar hij dokter Jan mocht spelen.

Niet veel later volgde een contract bij Studio 100 waar hij Piet Piraat mocht spelen en wat hij nog altijd vol overgave doet.

“Ik schreef een brief naar Gert Verhulst waarin ik me voorstelde en plots werd ik uitgenodigd? En kijk, ik zit hier nu al 22 jaar. Maar je moet durven hé. Je kansen zelf grijpen of creëren”, klinkt het bij Peter in Dag Allemaal.

Peter weet dat hij heel veel te danken heeft aan zijn rol als Piet Piraat. Dat hij nu 25 jaar als acteur aan het werk is, is voor een deel begonnen met die rol.

“Ik heb veel tegenkanting gekregen toen ik de rol aanvaardde. Veel collega’s waren ervan overtuigd dat ik als acteur mijn doodsvonnis tekende. Maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb. En de mensen die dat zeiden, staan hier nu ook in Studio 100-producties te spelen. Maar al te graag zelfs.”

Showbizznieuws 24/7