8 °C Antwerpen, BE
maandag 27 maart 2023
8 °C Antwerpen, BE
maandag 27 maart 2023

Pedro Elias vindt steun bij lotgenoot Bent Van Looy

Pedro Elias vindt steun bij lotgenoot Bent Van Looy

Foto: Play4

Ze hebben beiden hypochondrie

‘Patiënt Pedro’ is niet alleen een interessant programma, het is ook een behoorlijk aangrijpend programma. Pedro Elias toont zich van zijn meest gevoelige en emotionele kant en laat de kijkers een kijkje nemen in zijn leven, zijn leven als extreme hypochonder.

Pedro liet zich in 1998 al eens behandelen tegen die angst, maar het is pas sinds 1,5 jaar dat hij het probleem echt grondig aanpakt. Hij wordt nauwlettend opgevolgd door een psychiater. Die weet te vertellen dat één op acht mensen last heeft van een angststoornis.

Ondanks Pedro zijn gedachten is hij nog nooit echt ziek geweest in zijn leven. Één keer een poliep in de darmen, maar daar bleef het bij. Toch bleven de negatieve gedachten de overhand nemen, schrijft Dag Allemaal

En dat is niet het enige probleem. Pedro heeft ook last van dwanghandelingen. Zo houdt hij fanatiek lijstjes bij. Tot zo’n 300 per dag. Iets wat zijn vrouw, moeder en zus met lede ogen aanzien.

Gelukkig is Pedro niet alleen met psychische problemen. Ook zijn goede vriend zanger Bent Van Looy kampte 10 jaar lang met hypochondrie. Bent ging op onderzoek uit en kwam zo tot de ontdekking dat gepest worden aan de basis van zijn angsten lag.

Showbizznieuws 24/7