8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
8 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Pascale Naessens over de aanmoedigingen van echtgenoot Paul Jambers: “hij geeft me vleugels”

Foto: VRT

Ze mag zich de kookkoningin van Vlaanderen noemen, Pascale Naessens. De afgelopen elf jaar schreef ze talloze boeken rond gezond koken en ook met haar andere passie ‘keramiek’ scheert ze hoge topen, tot in het buitenland toe. Het creatieve aspect in het maken van keramiek sprak Pascale meteen aan en ze ging les volgen. Niet veel later was het tuinhuisje omgetoverd tot werkatelier.

Hoewel het eerder begon als bezigheidstherapie, werd het project steeds meer een commercieel project. Ook de urne van haar vader, die overleed in 2014, heeft Pascale helemaal zelf gemaakt. “Zijn urne maken was heel magisch, een mystiek moment. Ik had toen geen tijd om te sukkelen, want het moest binnen de week klaar zijn. Maar het ging bijna vanzelf, alsof iemand me meehielp”, vertelt Pascale over haar passie in Dag Allemaal.

Haar man, Paul Jambers, is trots op zijn vrouw en moedigt haar volop aan in haar creatieve bezigheden. “Zelfs toen keramiek alleen bezigheidstherapie was, had hij respect voor wat ik deed. Hij heeft me altijd aangemoedigd. Als koppel vind ik het belangrijk dat je elkaar vleugels geeft, dat is bij ons vanzelfsprekend.”

Showbizznieuws 24/7