14 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022
14 °C Antwerpen, BE
maandag 12 september 2022

Nicole & Hugo blikken terug: “als we dat zouden doen, zou Nicole niet levend terugkeren”

Foto: Photo News

Over een kleine maand is het zover. Op zaterdag 22 mei zal het 65ste Eurovisiesongfestival doorgaan in Ahoy in Rotterdam. Het grootste muziekfeest van het jaar gaat door, weliswaar in een aangepaste ‘Coronaproof’-versie, maar de liedjeswedstrijd zal uitgezonden worden.

Exact 50 jaar geleden wonnen Nicole & Hugo de liedjeswedstrijd ‘Canzonissima’ op de VRT en werden zij uitgekozen om ons land te vertegenwoordigen in Dublin in 1971 met het alombekende ‘Goeiemorgen, morgen’. Enkele dagen voor de afreis naar Dublin slaat het noodlot toe. Bij de opname van de videoclip van het lied, raakt Nicole besmet met geelzucht. “Ik wist dat er iets aan de hand was, want ik voelde me enorm moe”, vertelt Nicole in het boek ’65 jaar België op het Songfestival’, “maar als dan het moment komt dat ze zeggen dat je niet naar het Songfestival gaat… Verschrikkelijk!”

In allerijl werd er naar oplossingen gezocht. Ging Hugo optreden met iemand anders? Of vertrok hij al alleen voor de repetities en kwam Nicole enkel voor de show zelf? Dat bleek allemaal niet mogelijk. “De dokter zei: als ze dat doet, neem dan maar een kist mee, want Nicole komt nooit levend terug”, vertelt Nicole nog steeds aangeslagen.

De BRT stuurde dan maar last-minute Lily Castel en Jacques Raymond naar Dublin die het nummer ‘Goeiemorgen, morgen’ zongen. Ze werden daar 14de mee, op 18 inzendingen.

Nicole en Hugo vinden het nog steeds een spijtige zaak. “Goeiemorgen, morgen was en is nog altijd ons knapste nummer dat we ooit hebben opgenomen. Om met dat lied naar het Songfestival te gaan, die kans zouden we nooit meer krijgen”, aldus het koppel.

Showbizznieuws 24/7