5 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024
5 °C Antwerpen, BE
woensdag 17 april 2024

Margriet Hermans: “Ze halen daar toch ook oude draken boven”

Ze worden te snel afgeschreven

Foto: VTM

Margriet Hermans is het erover eens wanneer men zegt dat oudere presentatrices en actrices nog steeds een kans verdienen op televisie. Bij mannen lijkt daar geen probleem over te bestaan, maar bij vrouwen des te meer.

“In de politiek halen ze toch ook de oude draken terug boven? Waarom kan dat op televisie niet? 25% van de tv-kijkers bestaat uit 55-plussers. Die zitten niet te wachten op verjonging, die zitten te wachten op talent. Er zijn heel wat jonge, nieuwe gezichten die tegenwoordig een opdracht krijgen die ze naar mijn bescheiden mening niet tot een goed einde brengen”, zegt Margriet in Tv Familie.

Ook Hermans krijgt nog regelmatig de vraag wanneer ze nog eens op televisie zal te zien zijn. Maar er zijn niet meteen plannen en er lijkt niet meteen verandering in te komen.

“Mijn graadmeter is trouwens: je hebt het of je hebt het niet. Al moet dat soms wel groeien. In ieder geval kan ik niets slechts zeggen over Gloria Monserez, zij is een cadeau om naar te kijken én te luisteren. Maar soms wordt de plaats van een talentvolle presentatrice ingenomen door een meisje dat alles nog moet leren. En dat is verkeerd.’”

Showbizznieuws 24/7