16 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 mei 2024
16 °C Antwerpen, BE
donderdag 30 mei 2024

Makers van Thuis geven ‘vervelende vergissing’ toe

Foto: VRT

Bij de VRT krijgen ze jaarlijks zo’n 750 reacties binnen over Thuis. Vragen, opmerkingen, klachten, maar natuurlijk ook veel felicitaties. “We maken er een erezaak van om iedereen een gepast antwoord te bezorgen”, vertelt producer Hans Roggen in Primo.

Volgens de klantendienst van de VRT zijn zo’n 10% van de berichten ‘echte’ klachten. “Dat gaat om kijkers die zich ergens aan storen. Dat mag, want niet iedereen hoeft het met ons eens te zijn”, verduidelijkt Hans Roggen. Al gaat het ook dan meestal om kleine dingen, zoals een kijker die vindt dat Frank te veel smakt tijdens het eten of te veel vloekt.

“Klachten over flagrante fouten krijgen we gelukkig niet vaak. Maar het is al gebeurd”, geeft Hans Roggen toe in Primo. “Zo hebben we bij de verdwijning van Britney een affiche van Child Focus getoond, waarop nog het oude telefoonnummer stond. Een vervelende vergissing die we hebben gecorrigeerd”, aldus Hans Roggen. “Want we zien elke klacht of opmerking als een kans om Thuis nog beter te maken.”

Showbizznieuws 24/7