9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024
9 °C Antwerpen, BE
zondag 25 februari 2024

Leah Thys: “We waren verliefd en dat was het enige wat telde”

Hun grote leeftijdsverschil speelde haar geen parten

Foto: VRT

Thuis-actrice Leah Thys werd vorig jaar geconfronteerd met een enorm persoonlijk verlies. Haar grote liefde Jos De Man, met wie ze meer dan een halve eeuw samen is geweest, kwam toen te overlijden aan de gevolgen van corona. Over hun samenzijn konden we deze week meer lezen in Primo.

Ze leerden elkaar kennen op de set van ‘Beschuldigde, sta op’, een televisieprogramma dat kaderde rond procesvoering in de rechtszaal. Jos speelde in de reeks een advocaat, wat hij in het dagelijkse leven ook was, en Leah draafde soms op als gastactrice.

Na een opnamesessie vroeg Jos haar uit het niets ‘zeg meiske, gaan we straks iets drinken samen?’ , maar Leah wist niet goed hoe te reageren. Ze was op dat moment immers nog getrouwd met een andere man. 

Ze besloot om toch toe te zeggen en ging samen met Jos en de rest van haar collega’s erbij op café. Daarna bleef het een jaar stil, maar dat had alles te maken met Leah die de boot bewust afhield.

Toen ze voor een tweede gastrol gevraagd werd binnen de reeks, sloeg de vonk tussen haar en Jos definitief over. Hun grote leeftijdsverschil speelde haar dan ook geen parten. “We waren verliefd en dat was het enige wat telde”, zegt ze daar gedecideerd over.

Showbizznieuws 24/7