7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023
7 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 december 2023

Kristel Verbeke: “We kunnen onze ogen niet sluiten voor al dat leed”

Foto: PhotoNews

Op maandagavond kunnen we kijken naar ‘Zorgen voor mama’. In het programma gaat Kristel Verbeke in gesprek met enkele mama’s die in armoede zijn terecht gekomen en die daar moeilijk terug uit geraken.

Zij probeert de situatie van de mama’s te begrijpen en met behulp van twee sociaal werkers hen terug op het goede pad te brengen. Want Kristel weet als geen ander hoe het voelt om in armoede te moeten leven.

“Als ik zie hoeveel moeders het moeilijk hebben om rond te komen, kan ik niet anders dan ageren. We kunnen onze ogen toch niet sluiten voor dat leed? Daarom maak ik net dat programma. Zodat mensen met een meer realistische bril naar armoede gaan kijken en vooroordelen doorprikt worden”, zegt ze in Billie?

Door veel miserie te kennen en te zien probeert Kristel haar dochters ook wat levenslessen mee te geven. “Ik zeg altijd tegen mijn dochters: ‘Is dit waarover je je nu zo druk maakt binnen vijf jaar nog van belang?’ Die vraag heeft al heel wat kopzorgen weggenomen.”

Maar door zich die vraag te stellen heeft het ook Kristel wat milder gemaakt. “Het heeft m’n perfectionisme al heel wat afgezwakt. Nu durf ik al eens te gaan voor een opwarm-in plaats van zelfgemaakte lasagne.”

Showbizznieuws 24/7