1 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024
1 °C Antwerpen, BE
dinsdag 23 april 2024

Katrien De Ruysscher over haar rol in Thuis: “soms is ze te soft”

Katrien De Ruysscher
Foto: VRT

Katrien De Ruysscher kruipt al acht jaar lang in de huid van dokter Judith in Thuis. De rol van moeder ligt haar best wel goed, meent de 42-jarige actrice. “Ik heb mijn tv-dochter Emma, vertolkt door Elise Roels zien evolueren van een jong meisje naar een echte vrouw, heel fijn!” vertelt Katrien De Ruysscher in Story.

Ook in het echte leven is de actrice mama van drie kindjes. “Als tv-mama heb ik al veel situaties meegemaakt waarvan ik denk: ik hoop dat ik dat nooit echt meemaak met mijn kinderen. Dat verhaal van die ontvoering en sexting bij Emma. Door zulke verhaallijnen sta je daar wel bij stil. Hoe zou ik het aanpakken als mama?” vraagt De Ruysscher zich openlijk af in Story.

De actrice meent dat haar personage Judith in Thuis het soms iets te soft aanpakt. “Maar dat heeft meer te maken met haar schrik om haar kinderen kwijt te raken, door alles wat er vroeger is gebeurd, en omdat ze een alleenstaande mama is. Ik zou wel iets harder zijn, en alles ook echt bespreken met mijn man,” aldus Katrien De Ruysscher. Al is de oudste zoon van de actrice nog maar 12 en blijft puberaal gedrag momenteel nog erg onschuldig.

Showbizznieuws 24/7