18 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
18 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

Katja Retsin: “dan krijg je gefrustreerde kinderen”

Katja Retsin heeft drie kinderen in huis en ook zij zitten vaak met vragen over de pandemie die ons leven momenteel beheerst. Matisse deed in september nog zijn eerste communie. Het feestje gebeurde in intieme kring in de tuin, onder allerlei veiligheidsmaatregelen, waaronder mondmaskers. Maar Matisse genoot echt van die dag.

“Hij was vooral blij dat er een aantal mensen voor hem waren, én cadeautjes”, vertelt Katja Retsin. Matisse had zijn verjaardag in april als in het water zien vallen en mama Katja besefte toen al dat het coronavirus ook een grote impact heeft op kinderen.

“Bij Milla zijn al de nodige traantjes gevloeid”, onthult Katja Retsin in Story. “Sommige dingen, zoals de traditionele skireis met het zesde leerjaar, komen niet meer terug, hé…” beseft Katja Retsin maar al te goed.

Katja Retsin staat met haar echtgenoot Jan Schepens dan ook altijd klaar om haar drie kinderen op te vangen als dat nodig is. Als is dat niet eenvoudig, want als ouder heb je natuurlijk evenmin vat op het virus.

“Milla had er aanvankelijk wel veel vragen over en we probeerden die te beantwoorden zonder het te negatief of te angstaanjagend te maken. Ik vind het vooral goed dat ze niets opkropt. Als ze boos of droevig is, laat ze dat zien. Dat mag ook. Anders krijg je gefrustreerde kinderen”, klinkt het bij Katja Retsin in Story.

Showbizznieuws 24/7