6 °C Antwerpen, BE
donderdag 16 maart 2023
6 °C Antwerpen, BE
donderdag 16 maart 2023

Kat Kerkhofs: “Het is niet gepast om hier nu te gaan feesten”

Kat Kerkhofs: “Het is niet gepast om hier nu te gaan feesten”

Foto: VTM

De aardbeving heeft een grote impact

Nu Dries Mertens niet meer bij Napoli speelt maar wel bij een club in Turkije, zijn Dries, zijn vrouw Kat Kerkhofs en hun zoon Ciro Romeo verhuisd naar Istanboel.

Zij hebben gelukkig niks gevoeld van de aardbeving die een deel in Turkije volledig heeft verwoest. “Maar de hele natie is in diepe rouw. Iedereen heeft wel familieleden en vrienden in die streek waar de aardbeving wel voelbaar was. De gesprekken gaan er ook de hele tijd over, ik hoor de verschrikkelijkste verhalen”, vertelt Kat aan Dag Allemaal.

Ook al zijn er delen van het land die niet getroffen zijn, het dagelijkse leven herneemt zich niet zomaar. De aardbeving heeft een enorm effect gehad op het dagelijkse leven van iedereen die in Turkije woont.

“De voetbalcompetitie ligt er stil, er zijn geen optredens en het is niet gepast om nu in Turkije te feesten. En hoewel ik niet Turks ben, leef ik intens mee. Elke avond als ik ga slapen, gaat er door mijn hoofd dat er mensen in de kou zitten. Dat het zo dichtbij is, maakt het heel echt.”

Dries en Kat voelen zich erg geroepen om verschillende acties voor het goede doel te steunen en ze proberen dat ook effectief te doen. “De Turken vormen een ongelooflijk hechte gemeenschap. Hoe zij elkaar helpen en de handen uit de mouwen steken… ik vind het enorm inspirerend om hier te zijn.”

Showbizznieuws 24/7