10 °C Antwerpen, BE
donderdag 22 februari 2024
10 °C Antwerpen, BE
donderdag 22 februari 2024

Julie Van den Steen: “Er belandde zelfs iemand op het spoed”

Julie Van den Steen: “Er belandde zelfs iemand op het spoed”

Julie Van den Steen
Foto: DPG Media

Julie Van den Steen is terug op VTM met haar nieuwe programma ‘Welkom in de familie’. In het programma ontvoert ze iemand uit zijn of haar vertrouwde omgeving om die te droppen bij een nieuw gezin. Daar moet die persoon de plaats van iemand uit dat gezin innemen. Hij of zij moet zoveel mogelijk over die persoon te weten te komen zodat hij nadien het echte gezinslid kan ontmaskeren op het einde van de aflevering.

Klinkt moeilijk, dan het is, volgens Julie. “De nieuweling neemt echt het leven volledig over van dat gezinslid. Hij slaapt in zijn bed, gaat naar zijn school of werk en naar zijn hobby- of sportclub. En dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Één persoon belandde zelfs op de spoed nadat hij iets te enthousiast een hobby probeerde over te nemen. Dat was toen even stressen”, lacht Julie in Humo.

Natuurlijk hangt er ook een mooie geldprijs aan vast en kunnen de kandidaten spelen voor maar liefst 9000 euro. “Ik ga ook een aantal keren langs om vragen te stellen. Elke vraag is geld waard: weet de kandidaat ze allemaal juist te beantwoorden dan kan hij 9000 euro verdienen. Op het einde van de aflevering volgt dan de ontmaskering in de studio. Slaagt de kandidaat erin om de juiste persoon aan te duiden, dan krijgen ze het geld. Slagen ze daar niet in, dan krijgt het gezin het geld.”

Showbizznieuws 24/7